Az idei szezonunk első Fradi SuLiga témájának ötödik workshopját november 26-án 10:00-kor tartjuk meg.

Az első alkalom a fair-play és a kirekesztés témáról fog szólni.

Négy alkalmas Workshop sorozat első alkalmának fókusza az a fair play fogalom megismerésén alapul.

A foglalkozást körben ülve tartjuk, hogy így mindenki láthasson és hallhasson mindenkit.

Beszélgetős és ismerkedős játékok után ez alkalom a vendégként érkező sportoló: Tóth Nikolett , a Ferencvárosi Torna Club kézilabdázó, sportolójának a bemutatkozásával folytatódik. Ennek során Niki elmesélni saját karrierjének történetét, kitérve sikereire, nehézségeire. Ez jó példa a gyerekek számára, illetve bepillantást nyerhetnének egy sportoló életébe.

A rövid ismerkedés után a foglalkozás fő fókusza a fair-play/kirekesztés témára összpontosul.
A fair play összetett fogalom, mely magába foglal és megtestesít számos alapvető értéket, melyek nem csupán a sport nélkülözhetetlen részei, de a mindennapi életben is jelentős szerepet játszik. A delegált sportoló a bemutatkozáson túl, „kulissza titkokat” oszthat meg az igazságos versengésről, a sporton belüli tiszteletről, barátságról, a csapatszellemről, az egyenlőségről, a dopping nélküli sportról illetve az írott és az olyan íratlan szabályok iránti tisztelet, mint az integritás, a szolidaritás, a tolerancia, a társainkkal és önmagunkkal való törődés, a kiválóság és a játéköröm, melyek a fair play építőkövei, amelyek megtapasztalhatók és elsajátíthatók a pályán és azon kívül egyaránt.


A fair play tartalma játékos feladat! A következő témákat érintjük

  • Tisztességesen, a szabályokat követve küzdeni
  • Jogtalan előnyszerzés, csalás nélkül nyerni
  • Tisztelni az ellenfelet
  • Keményen, de biztonságosan versengeni
  • Emelt fővel veszíteni, a vereséget elviselni
  • A győzelmet méltó módon ünnepelni
  • A bajba jutott ellenfélen segíteni (baleset, sérülés, rosszullét, vagy a felszereléssel kapcsolatos probléma esetén), akár kockáztatva a saját eredményességet
  • Sportszerű magatartást tanúsítani a sportesemény minden szereplőjével szemben


A foglalkozást Bázsa-Mosó László koordinálja, a részt vevő gyerekek és a vendég sportoló aktív bevonásával. Az első téma harmadik workshopján a Szent-Györgyi Sasok csapata vesz részt.