A Fradi SuLiga egy olyan különleges bajnokság, amely nem csupán a focipályán zajlik, hanem sokkal inkább azokban a közösségekben, ahol a résztvevők élnek és mozognak. A programban a megszerezhető pontokat nemcsak a pályán elért sikerekkel, hanem a fair play és a közösség támogatása által lehet megszerezni. A program célja, hogy a különböző helyen és életkörülmények között élők társadalmi összetartását elősegítse, népszerűsítse. Fő értékei az erőszakmentesség, a tisztelet és a nyitottság, amelyeket a sporton keresztül tanulhatnak meg a fiatalok. Célunk a helyi fiatalok szemléletformálása, a közösségi részvételre ösztönzése és az egészséges életmód népszerűsítése.

A program résztvevői 10-12 éves kor közötti fiúk és lányok. Az első szezonban nyolc csapat vett részt a Fradi SuLigában. Ezen csapatok amatőr sportegyesületek (Szőke István Egyesület, Szent István Sportegyesület) és általános iskolák (Kosztolányi Dezső Általános Iskola, Ferencvárosi Sportiskola). A workshopok szervezését és lebonyolítását a H52 Ifjúsági Irodával együttműködve végezzük.

Csapatonként négy workshopot tartottunk: Ismerkedés/közösségfejlesztés, Egészséges életmód, Erőszakmentes sport (NOVIS), valamint Bűn-, áldozattá válás megelőzési és drog prevenció (K.I.A.B.Á.L.) témakörökben.

A workshopokat az általános iskolákban, illetve a H52 Ifjúsági Irodában bonyolítottuk le.

A Fradi SuLiga második szezonja 2021. szeptemberében vette kezdetét nyolc résztvevő csapattal. Az általános iskolák közül ezúttal is képviselteti magát a Kosztolányi Dezső Általános Iskola és a Ferencvárosi Sportiskola. Új belépőként köszönthetjük a SuLigában a Kontyfa és a Szent-Györgyi Általános Iskolát. Az amatőr sportegyesületek között a Szőke István Sportegyesület lelkesedése is töretlen, és ebben az évben a H52 Ifjúsági Iroda csapata is versenybe szállt.